středa 28. května 2014

Neobyčejně: Jahody a čokoláda

Zdravím!


te rádi jahody a čokoládu, ale už Vás nudí jednotvárnost přípravy, nebo byste chtěli zkrátka udělat radost hezky vypadající sladkostí, kterou jste sami vytvořili? Pak tady pro Vás mám velmi jednoduchý postup jak tohoto docílit. Je to velmi jednoduché a také velmi rychlé.


Budete potřebovat:

  • čokoládu, kterou máte rádi
  • jahody popřípadě jiné ovoce, které máte rádi
  • dvě nádoby (k rozpuštění čokolády)
  • čajovou lžičku
  • papírové obaly na muffiny


Postup:


1) Čokoládu nalámeme na kousíčky a vložíme do malého hrnce nebo kastrolku. Ten položíme na větší kastrol, do kterého nalijeme vodu. Dáme na oheň a počkáme, až se čokoláda rozpustí. Po rozpuštění čokolády vypneme sporák.































2) Vezmeme malou lžičku, nabereme čokoládu a tou vymažeme formičku na muffin. Snažíme se dostat do všech vroubků. Vrstva klidně může býtlustší. Potom ihned vložíme formičku s čokoládou do mrazáku. Až čokoláda ztuhne (cca 5 min), můžeme vyndat a přidat druhou vrstvu. Pokud chcete košíčky ještě ozvláštnit, dejte druhou vrstvu čokolády bílou :-)



3) Mezitím co se nám chladí košíčky v mrazáku připravíme si jahodu na vrch. Ve zbytku čokolády jednoduše namočte vršek jahody a dáme do lednice. Pokud je léto, můžete je dátaké do mrazáku.



4) Až jsou košíčky zcela ztuhlé (asi po 5 min) vyndáme je a opravdu lehce je prohřejeme v dlani. Opatrně strhněte papírový obal (jde to opravdu jednoduše). Poté vemte Vámi zvolené ovoce, já zrovna měla jahody a nakrájejte je dle libosti do košíčku. Nahoru jsem dala jahodu s čokoládou vcelku. A toto je už výsledek!


Je to jednoduché, viďte. :-) A zvládne to opravdu každý, kdo má v ruce trošku citu.:-)

Pokud budete doma zkoušet, pošlete mi určitě fotku na můj FACEBOOK. :-) Budu moc ráda:-)
Hezký večer,
Katy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Autorská práva

Všechny mé fotografie, text, videa a celý obsah blogu je chráněn autorským právem. Obsah blogu nemůže být žádným způsobem použit nebo kopírován bez mého souhlasu. Totmujsvet ©2012-2014
All of my photographs and the blog content are copyrighted and all rights reserved. They may not be used or reproduced in any way without my explicit permission. Totmujsvet ©2012-2014