Dneska tu mám pro Vás článek, vlastně takový mini recept na mé oblíbené jídlo. Jak jsem říkala na začátku, tento blog nebude jen o módě, ale i o zdravém stylu. A tady je první recept!
Není to nic extra složitého, je to velmi jednoduché, ale hlavně chutné a není to nijak těžké.:) Výhoda je v tom, že takhle můžeme žampiony připravit jak v troubě, tak na domácím grilu i na venkovním grilu...
Takže já myslím, že můžeme začít:
1) Nachystáme si žampiony - oloupeme je.
2) Oddělíme nožičky a nakrájíme je na menší kostičky.
3) Vezmeme oblíbený sýr(může být prakticky jakýkoliv), já jsem použila goudu, nakrájíme ji taktéž na malé kousky.
4) Sýr s nožičkama smícháme v misce, osolíme. Já jsem ještě přidala trošku nasekané natě z cibule.
5) Žampiony naplníme hotovou směsí
6) Z alobalu si vystřihneme čtverce, na to položíme jednotlivě žampiony(na jeden čtverec jeden žampion)
7) A žampion zabalíme tak, aby nám z něj při pečení nevytékala šťáva.
8) A teď je jen na nás, jaký způsob upečení zvolíme. Můžeme je dělat v troubě, na domácím grili doma,nebo klidně na grilu venku. Já jsem zvolila mooooc starý domácí gril ETA. Pečeme či grilujeme tak dlouho, dokavaď žampiony nebudou měkké (normálně je trošku porozbalím a píchni do nich vidličkou). Já je grilovala asi 20 minut.
9) A tady je výsledek!
Přeji Vám dobrou chuť!!!
Máte rádi plněné žampiony? Jíte houby? Máte-li nějaký další recept, budu ráda, když ho napíšete do komentářů.
Pěkný večer,
Katy
Mňam, plněné žampiony miluji ! :D
OdpovědětVymazatMichell
Jooo,to já taky!!!:)
Vymazat